Startsida

Ingvar Svanborg

Teknisk konsult med bred erfarenhet. Löser problem, helst svåra sådana, inom konstruktion och produktion.

Rådgivare i Svenska Uppfinnareföreningen

Jag erbjuder kvalificerad hjälp för att idéerna skall bli verklighet.

”Från idé till kommersiell succé” är startmotorn.

Sen fortsätter vi kring varje idé.

Hur går det  till? Vad gör man först? Hur klarar man sekretess? Skall man söka patent? Hur fungerar ett varumärke? Skall jag blanda in experter? Många frågor dyker upp. Viktigast av allt – Hur gör man affärer på idén?

Att utveckla nya produkter är svårt. Forskare har kommit fram till att det är minst 285 olika faktorer som man måste ta hänsyn till i innovations-arbetet. Viktigt är hur olika delar av ett projekt samspelar.

Man måste lära sig att göra rätt saker. Inte bara att göra saker rätt. Detta är ytterst svårt och något som man till största delen måste lära sig genom övning. Det handlar om att väva samman olika ämneskunskaper och den strategiska användningen av dem.

 

För nya produktidéer är det särskilt viktigt att man förutom alla kunskaper i  respektive delområde också behärskar innovationsstrategi. Det räcker inte att en bra idé pusslas ihop med marknadsförare, ekonomiexperter, produktutvecklare, jurister mm. Kunskapen om "strategiskt tänkande för uppfinningar" måste tillföras.

 

Hör av dig till mig med din idé. Första timmen kostnadsfri och självklart sker allt under sekretess.

Du kan alltid nå oss via e-post på is@innovationz.se eller via det mailformulär du hittar i menyn till vänster. Övriga kontaktuppgifter hittar du under menyn Kontakt.